2.6.2017

Kuopion torilla

Kuopion torista tuli viime vuoden pääsykokeiden tienoilla meidän perheelle tärkeä sanapari. Kun matkustimme koko perheellä Kuopioon pääsykoetta varten, kerroin lapsille, että isi saattaa viedä heidät Kuopion torille sillä aikaa, kun äiti on pääsykokeessa. Erinäisten sattumusten seurauksena (lue: uhmakohtaus) mies päätti lopulta suunnata torin sijaan Matkukseen. Paha mielihän siitä tuli varsinkin esikoiselle, joka oli ehtinyt odottaa torivierailua.







Tänä vuonna otettiin vahinko takaisin, joten pääsykoepäivänä suuntasimme - minnekäs muualle kuin - Kuopion torille. Nyt äiti ei ollut kiinni pääsykokeessa vaan viettämässä perheen kanssa aikaa, ja hyvin sujui :) Päivä tosin olisi saanut olla aurinkoisempi/lämpimämpi, jotta ulkona olisi viihtynyt paremmin. Sää ei meitä kuitenkaan hidastanut: lapset olivat onnessaan, lihapiirakka maistui ja lokkikin tuli kärkkymään. Torilla oli kansainvälinen tunnelma: eri maiden lippuja ja kojuja näkyi ympärillä. Aamupäivällä tori oli vielä rauhallinen, mutta iltapäivällä jo varmaan vilkkaampi. Itselläni oli meno seminaariin, joten siksi olimme aamusta liikkeellä. Torilla pyörimisen lisäksi tutustuimme kauppahalliin ja söimme siellä jäätelöt, mikä sen parempaa! Kotiinviemisiksi ostimme kauppahallista lahnan, josta saimme hyvän uunikalan. Pitääpä tehdä toistekin.









Pitänee piipahtaa torilla kesällä uudestaan. Ehkä ensi kerralla tarkenee jo syödä jäätelöt ulkona ;)

2 kommenttia:

  1. Voi kun pääsisi taas Kuopion torille. No, ehkä nyt kun hotellit ja muut palvelut ovat taas avanneet ovensa voisi täältä etelä-Suomestakin taas lähteä sinne päin reissuun. Tunnelma torilla on niin ihana ja lihapiirakat maukkaita.

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit ♥